01 november 2022

Vem vill egentligen ha mörkret?

Det svarta tränger allt djupare in i själen det mörka blir mörkare, man åker till jobbet i mörker man kommer hem i mörker däremellan är det periodvis lika mörkt som i en blecksvart kolsäck. I stora drag är det faktiskt så, vissa påstår att det blir lite ljusare när snön kommer men vem vill ha snö på en skala? Inte jag men förvisso skidnördarna såklart när dom äntligen får spänna på sig pjäxorna https://www.skidresor.com/artiklar/pjaexor-den-stora-guiden/ sitt färgglada skidställ sina tuffa skidglasögon herregud så cool man kan vara eller?

Innerst inne så har jag alltid tyckt mindre bra om att utöva vintersporter men har alltid älskat att följa vintersporter på tvn i alla dess former och utövandet. Senast jag åkte alpint var en svinkall vinterdag i Älvdalen i typ 35 minusgrader i slutet på 70-talet då jag gjorde min värnplikt, med full packning och arméns skröpliga skidutrustning som var från 50-talet eller tidigare så störtade vi oss våghalsade ut för dom svindlande branterna men väl därnere då samlade vi ihop alla skidorna och gjorde en härlig plockepinn brasa utav det gamla skidvirket från 50-talet herregud så vi trivdes.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...