03 oktober 2020

Dagsbagatellen: Från försvenskad Peking anka, till mina lokala hockeyhjältar. Är steget, som en tjockkorv.

Idag, slår vi på stort. Tänker göra, en svensk version av Peking anka. Fast istället för anka. Så blir det grillad kyckling. Som vi skär i tunna skivor. Lindar in dom i, små tortillas bröd. Med smala gurkstavar, purjolök och hoisinsås. Vi har som sagt, varit själva i Kina och Hong Kong. Vid 2 tillfällen. Då har vi naturligtvis, också provat på originalet både i Beijing och Hong Kong. En delikates, utöver det vanliga. 

I Kina, fick vi även se. En ytterst skicklig kock, som skar upp ankan. I lagom delar, på ett alldeles bländade sätt. Med en, obetalbar teknik. Som lunch, grillade jag tjockkorv med bröd. Hade picklad lök, skaldjurs röra som tillbehör. Dessutom drack vi bubbel till. Den kombinationen, skall vara ett nytt engelskt påfund. Gott var det!

Vi har dessutom, plockat ihop sommarmöblerna. Gjort avslut på altanen. Även gått ut med jycken Dino i  en 1,3 mils promenad. Uppdelat i 2 omgångar. Nu tänker jag inte, göra ett skit mera. Förutom då, att dricka vin. Käka nötter, killa mig på magen. För klockan 18 i afton. Är det åter dags, för mina hockeyhjältar att beträda isen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...