18 juni 2023

En av många små tankar: Konsten att balansera?

"Ibland kan livet bara vara för mycket eller för lite, oftast är man någonstans där mittemellan sorg och glädje. Eller i den grådassiga periferin och cyklar fast man kanske inte vill? Ska man nu tala något om mitt nuvarande liveläge då kan man konstatera att jag befinner mig varken i fokus fronten eller i kölvattnets bakgård, utan just där mittemmellan allting. I ett ganska bekvämt läge där man endast läser av olika stämmningar och försöker anpassa sig efter detta, ibland går det bra ibland går det rent åt helvete. Precis som så mycket annat i livet, det känns som man är kroniskt fast i den späda ballerinas kropp som balanserar över livets otaliga fallgropar.


Igår hade vi kalas hemma hos oss där vi betade av en femrätters asiatisk meny med delikata dumplings som extra tillbehör med lite heta såser till dom olika rätterna. Efter åt vi mormors delikata kladdkaka med underbara smakrika jordgubbar med vispgrädde som grädden på moset. Idag önskar man sig helt andra prylar än när jag var liten, i en tid då datorerna var synnerligen outvecklade och stora som hus där dom första mobilerna liknade tegelstenar. Då fick man bara mjuka paket av den gamla generationer, och dom hårda paketen var oftast böcker LP skivor och andra hårda saker."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...