18 juni 2023

En av många små tankar: Var sak har sin tid?

"Konstaterar att begreppet var sak har sin tid passar in på mig. Som att hastigt och lustigt målat om tonårsdotterns rum från ljusbeige till sjukhusvitt, hon bara älskar den vita sterila färgen. Idag söndag har jag anammat begreppet att just göra ingenting alls och det har jag lyckats med hittills, förutom då att tvätta sätta upp gardinfästen plocka i och ur diskmaskinen gått ut med jycken Dino 2 omgångar. Men annars har jag lyckats ganska bra med begreppet att just göra ingenting alls? Sanningen är att Rom byggdes inte på en dag stämmer verkligen in, fortfarande 2000 år senare byggs Rom fortfarande. Kanske är det som målaren som målade in sig i hörnet, eller så finns det en plan på det hela? Det lär vi aldrig riktigt få veta?


För första gången på länge så kan man faktiskt andas i den blöta fuktiga luften, för första gången på länge så finns det tillräckligt med syre. Håller med experterna om att vårt klimat kommer att förändras åt ena eller det andra hållet, att både växter djur och människor blir tvugna att anpassa sig efter det nya klimatet. En del arter kommer att slås ut och nya skräddasydda arter kommer att dominera. Det hela låter i mina öron väldigt skrämmande och oroväckande men det kommer så småningom bli vår nya verklighet, det är liksom bara att gilla läget? Kanske blir det dom som har pengar som kommer att överleva?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...