11 juni 2023

En av många små tankar: Vart är alla dom små lätta molnen?

"Den hemska värmen fortsätter att dominera, inte ens dom små lätta molnen finns där längre på himlen. Endast en oändlig ljusblå himmel så långt ögat kan nå. Kanske är det dags att göra en annan version av Tomas Ledins odödliga klassisker Sommaren är kort det mesta regnar bort, till sommaren är lång och djävligt det mesta bränner bort den verkligheten har vi faktiskt just nu på gott och ont? Kanske är det så att vi i norden börjar få ett annat klimat än vad vi först hade räknat med,kanske går vi mot en eller högst två årstider en blötare och en torrare eller något helt annat törs man inte ens spekulera om?


Barnen har äntligen fått sitt välförtjänta sommarlov efter slit släp griniga morsor farsor och tidiga mornar och långa krävande dagar, min dotter kommer troligtvis att sommajobba nästa sommarlov nu vill hon bara slappa och ligga lågt alla dagar i veckan. Kom ihåg själv den där magiska känslan sista skoldagen den lite pirriga känslan som infanns sig. Allt var frid och fröjd tills man blev så pass gammal att det var dags för sommarjobb, att tjäna egna pengar och känna sig märkvärdig. Mitt absolut första sommarjobb var att dela ut ett ansenligt gäng purfärska morgontidningar, mina inhumana arbetstider var från klockan 02.00 till 06.00 eller tills alla tidningarna var utdelade ett både hårt och krävande jobb som verkligen krävde sin man."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...