04 juli 2024

En av många små tankar: Det härskande regnet?

"Regnet äger omgivningen för närvarande, semesterfirarna slår förtvivlat ut med händer och undrar vad som sker? Domedagen är här nu, tvistar pessimisterna medans optimisterna predikar att så här djävligt kan det vara ibland precis som om det är någon tröst? Det blöta kommer dock att fortsätta regera hela veckan ut, trots att optimisterna vill påskynda något annat? Förstås mirakel sker hela tiden och vädret är lika opolitiskt som alltid. En kollega till mig sa, att man bannemig skulle ha tagit semester i Maj då det var tokhett, men vem vill ha semester då så länge det inte påverkar verksamheten? Nu mera åtminstone vädermässigt gäller mottot allt är inget, förr gällde ömsom sol ömsom regn idag verkar inte det mottot  gälla? Men allt sånt är förvisso relativt som med allting annat. 


Än så länge jobbar man på i sina ullstrumpor, men det kommer en dag då även jag har semester då vill många med mig ha sol på dagen och regn på natten vilket önsketänkande och utopi? Annat är det i öknen, då får man vara glad över ett ynkligt vattenhål i den skarpheta horisonten om det nu inte är någon hägring? Klart att man som arbetstagare inte vill bära regnkläder under sin sommarsemester, vilket har hänt mig då kan jag lova att ens humör sjunker långt under vattenytan som en gråstens snabba färd mot botten."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...