05 juli 2024

En av många små tankar: Personliga tankar i regnet?

"Känner mig lite som det slemmiga träskmonstret i den icke sinande vattenpölen, oengagerad oaktiverad omotiverad som bara väntar på att den överdjävliga blöta väderleken snart skall vara ett minne blott? Drömma kan man väl alltid göra det är gratis som drömmaren uttryckte det. Ibland slår ens drömmar in bara så där apropå, men oftast försvinner den bort bland alla dom andra ouppfyllda drömmarna skam den som ger sig?  Denna fredag tuffar på med sitt kompakta regntäcke och gör sitt yttersta för att inte utarma, men någonstans bortom alla djävla tunga regnmoln finns för hoppningsvis solen i all sin härlighet? 


Den som väntar på något gott väntar sällan för länge eller allt för länge? Eller som den håglösa pokerspelaren sa, ibland lyser inte solen enbart på dig det är smällar man får ta? Det enda positiva i den smolkiga kråksången blir att fredagskvällen ändå blir en skön salig av livets goda ting, där varje litet ting gör livet värt att leva. Eller som kollegan sa, oftast finns drömmarna bakom nästa krön det gäller bara att inte ge upp och tänka fyrkantigt rätt som det är när man minst anar det går drömmarna i uppfyllelse. Fortfarande efter alla dessa år i jämmerdalens sköte väntar jag fortfarande på ett trendbrott, kanske skall man inte ha för bråttom utan bara vänta in det rätta tillfället vilket i sammanhänget är lättare sagt än gjort?"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...