06 juli 2024

En av många små tankar: God ton vinner alla på?

 "I Sverige har vi som bekant yttrandefrihet vilket i princip betyder att vi kan uttrycka oss fritt utan att kränka förtrycka och såklart hålla oss inom lagen, det kan vi göra i en fungerande demokrati den rättigheten är guld värd. Sedan finns det såklart dom som tänjer på gränserna och pressar yttrandefriheten vilket kan få konsekvenser, självklart har alla skyldighet att hålla sig inom den lagstadga ramen. Flera av mina inlägg har facebook plockat bort där dom anser att innehållet inte har passat deras policy, eftersom jag skriver en hel del så aktar jag mig väldigt noga för att bryta mot några regler. Mina små obetydliga inlägg handlar knappast om politik och dess ibland luddigheter, utan istället handlar det om vardagliga saker som knappast skadar yttrandefriheten nämdvärt. 


Mitt mål som alltid är att hålla god ton med mitt innehåll där mixen mellan ironi humor liv och död och vardagen i allmänhet är det viktigaste i sammanhanget. Så länge som man håller sig inom den ramen borde det vara frid och fröjd. Ibland kan en fras sticka ut som inte gillas ibland ett ord som inte uppskattas, eller en stråf som kan råda delade meningar om? I största allmänhet anser inte jag ha vanärat det svenska språket, och fortsättningsvis tänker jag skriva om precis allt mellan himmel och hav som jag alltid har gjort."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...