17 maj 2024

En av många små tankar: Att inte låta sig styras upp i onödan?

"Eftersom frugan styr upp det mesta på sitt jobb, så tror hon även att hon kan styra upp mig men där tar hon miste. Si och så mycket saker skall jag göra innan hon kommer hem annars djävlar? Har hon tur kanske jag bockar av några punkter innan ovädret kommer hem. Ikväll har hon bjudit hem några vänner då vill hon att lägenheten skall vara tipptopp, då kontrar jag med att säga hur långt är ett snöre? Naturligtvis är jag inte helt lamslagen uti kropp och själ, utan jag betar av saker nödvändigtvis inte i bokstavordning. 


Tonårsdottern börjar piggna till ur sin törnrosasömn och börjar förbereda sig ännu en skoldag i helvetesskolan som hon uttrycker sig, men som tur är så är det inte långt kvar på grundskolan sedan väntar andra skolaktiga äventyr. Personligen är jag sjukt glad att jag börjar närma mig slutet på mitt arbetsliv där endast några få år är kvar att avverka, medans tonårsdottern har ett helt långt arbetsliv framför sig. Ska man redan nu börja summera sitt arbetsliv så kan man konstera att sina egna val är viktiga att var en svag länk i grupptrycket är dåligt. När jag började var det ingen konst att få ett schysst jobb utan att vara raketforskare, nu för tiden vill företagen ha spetskompetens och inte ha massa överflödigt folk vid löpande bandet. Utbildning är som alltid A och O om man skall komma någonstans överhuvudtaget."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...