10 maj 2024

En av många små tankar: Endast det bästa är gott nog?

"Pust stön och stånk nu kan man med gott samvete bocka av svärmors besök för den här gången? Hon blev bjuden på en synnerligen delikat trerättersmiddag med en smarrig förrätt som bestod av potatisbullar värmda i våffeljärn med stenbitsrom rödlök och creme fraiche en superb varmrätt av ytterfile i en rödavinbärsgelesås och riktig grädde samt ett luftigt potatismos av bästa klass. Som grädde på moset avslutades det hela med en lättare dessert med krustader fyllda med mascarpone lemon curd och en jordgubbe på toppen. Naturligtvis blev inget öga torrt av denna läckra måltid, inte ens svärmor kunde hålla tårarna borta eftersom hennes vanliga matintag var fjärran bort från gårddagens frosseri. 


För att nu tala något om vädret förutom att det blåser i vanlig ordning så skiner faktiskt solen någonstans där upp i ovan, har man riktigt tur kanske man kan sola lite i eftermiddag? Hittills har vädret varit lika opolitiskt som en svamlande politikers tuggande. Framåt kvällen tänker jag absolut grilla ett gäng högrevsburgare och dricka mitt vin för det har mitt belöningssystem berättat för mig man skall lyssna på kroppens signaler, först skall jag och våran jycke Dino hinna avverka ett par ordentliga promenader."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...