17 maj 2024

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag så får jag tänka noga för hur jag bäst fördelar den? Planen är att jag städar av lägenheten först dammsuger våttorkar fixar badrum och annat, sedan går jag lös på pallkragarna fixar till den och fyller på jorden sedan får frugan sätta potatisen som belöning i eftermiddag sedan kan jag med gott samvete lapa hur mycket sol jag vill återstoden av dagen innan gästerna kommer. Naturligtvis är jag inte sämre än att även jag har en plan B om nu inte plan A är genomförbar det kan jag berätta om senare i så fall. 


Under tiden tänker jag utnyttja tillfälligt att bara vara i min skrud tills tonårsdottern har åkt iväg, jycken Dino ligger tryggt i perifern med sitt ben och bara inväntar stillhetens gudomlighet skall infinna sig. Hela situationen blir som ett pokerspel där insatsen blir helt avgörande för utgången, naturligtvis så kopplar jag på pokerfejset och låtsas som om det regnar att spela korkad i vissa lägen är bra för husfriden? Problemet är att jag har grava problem med att vara helt stilla det liksom inte är min personlighet, så därför kommer jag i mitt undermedvetna ändå att beta av dagens göromål utan någon som helst samvetskval. En glad hustru är en bra hustru och är lättare att kommunicera med än en tvär och bitter en så säger min erfarenhet av partnerskap."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...