25 maj 2024

En av många små tankar: När iskrigarna gör upp på rinken?

"Medans ryssarna intensifierar sitt utsiktslösa hybridkrig med att flytta fram gränerna för egen vinning i Östersjön, skall jag själv snart åka ut till gallerian för att förhandsrösta i Eu valet. För min del är valet lika lätt som en grönsallad vem man skall rösta på så i den frågan finns inga som helst betänkligheter? När vi ändå är ute i gallerian köper vi naturligtvis med oss dom ädla dryckerna, för att ladda upp inför eftermiddagens superspännande semifinalmatch i WM hockeyn mot värdlandet Tjeckien. Det gäller att komma i rätt gung i rätt flow när allt brakar lös, svenskarna är såklart favoriter i mina ögon men Tjeckerna har hemmaplan intensivt publikstöd samt några jokrar och självklart duktiga spelare må bästa lag vinna? 


Som alltid var det skönt att spöa Finland i kvarten, men ett tag så det besvärligt ut när Öreboliraren Björninen petade in 1-1 målet men det hela löste sig till slut ändå. Sommarvärmen har tillfälligt gjort ett strategiskt uppehåll och givit oss ett par regnstänk vilket kanske är välbehövligt. Dimman ligger fortfarande lika tät som ett kompakt lapptäcke, och bara väntar på att få spricka upp och släppa lös solen igen. Det är faktiskt ganska skönt med en behaglig mellandag där inte solen är i centrum, utan dom svenska vikingarna med tre kronor på bringan. Dessutom skall vi grilla högrevsburgare i afton, som blir ett fullgott kompliment till gårdagens skaldjursfrossa."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...