05 maj 2024

En av många små tankar: Det stora återhämtningsdagen?

"Har precis återhämtat mig efter gårddagens värsta och skönaste sommarvärme, då man i stort sätt var ute med bar överkropp från tidig morgon till sen kväll. Dagens väder däremot är en korsning mellan kvalmig åskvärme och ett mellanting av ett eventuellt tryckande regn? Trots det är det typ 18 grader varmt men sjukt syrefattigt. Igår tidig förmiddag lirade jag och sonen ett par timmars intensiv bordtennis som blev en perfekt genomkörare för dagen. Någon gång nästa vecka tänker frugan plantera grödorna i jorden, potatisen har groddat till sig under två veckor så det är verkligen dags att sätta ned knölarna i marken. 


I vårt nya boende kan vi bara ha ett par odlingslådor, mot dom 5 enormt stora som vi hade på det förra stället. På ett sätt så är det djävligt skönt att slippa både gräs och häckklippning samt ogräsrensning och vattning, nu för tiden så har vi ett enormt trädäck som täcker hela baksidan det kallar jag för en fyrkantig lyx i kvadrat. Våran jycke Dino han hatar verkligen sommarvärmen, han dras sig hellre flämtande undan i skuggan där han finner ro.Vi är lyckligt lottade då vi har både sol och skugga alternativ. Nästa vecka blir en kortvecka för egen del då vi har ytterligare en helgdag på torsdag och en klämdag på fredag."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...