28 april 2024

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak sedan pandemin utan ansiktsmask. Där samlas över 100 nya elmodeller dom flesta av kinesiskt slag. Ändå känns det som vi bara är i början av elbilens explosionsartade utveckling, inom kort finns det säkert både AI och en smart superdator i bilen som tar oss från punkt A till punkt B utan att vi behöver köra över huvudtaget för ett tag sedan var den tanken rena science fiction nu snart ett glasklart faktum. Personligen skulle jag aldrig vilja ha en elbil det säger jag nu möjligtvis då en hybrid om jag var tvungen att välja, men sen inser jag att den elektrifierade världsbilden kommer att vara den som gäller framöver på gott och ont? 


Utvecklingen måste såklart fortsätta framåt där saker och ting blir mera komplicerade men samtidigt kan man inte bromsa den skenande fasen, utan bara hänga med så gott det går? Men jag förstår dagens pensionärer som har svårt att anamma den nya tekniken. Det sorgliga i den problematiken blir att dom blir lurade långt upp över öronen av skumma kriminella element, som anser att den gruppen är som ett dukat smörgåsbord. Samhället förändras till en elbaserad mall och samtidigt krävs det att medborgarna anpassas efter den mallen, gör man inte det kan man lätt hamna mellan 2 stolar för att kämpa för sin gamla trygga överlevanad."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...