16 april 2024

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni lutar säkert er tillbaks och säger med len stämma att det här är typiskt aprilväder? Kan så vara, eller så är det här ett olyckligt resultat av miljöförstöringarna? Naturligtvis så vet vi inte ett smack om saken i frågan? Inte äns gängse expertis har superkoll på ämnet, men säger ändå att förr eller senare så går allt åt helvete i vilket fall som helst? Kan så vara? Inte för jag kom ihåg den där överdjävliga vintern på mitten av 1800-talet då inte snön försvann förens efter midsommaren, herregud men jag han känna dom stackars människornas lidande i stort. Kom ihåg i min barndom då man gick på skaren vintertid, numera vet inte en enda käft vad skare är för nåt? 


I och för sig är det inte konstigt alls, för vi har inte haft någon riktigt djävla bister vinter på en herrans massa år? I framtiden kanske det blir antingen en blöt och torr period, eller så blir det tokkallt eller tokhett hugget som stucket liksom? När jag själv blir gammal och grå så kan man berätta om barndomens överdjävliga vintrar då tomtens skägg frös fast i julklapparna, har man tur kanske någon uppskattar historien? Eller så berättar dagens generation för sina barn om dom där snöfattiga vintrarna då tomten kom glad i hågen i bara natt särken?" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...