07 april 2024

En av många små tankar: Av punk är du kommen?

"Så här på ålderns höst har man såklart upplevt en hel del både roliga och jobbiga saker, där allt inte har gått på räls och framför allt inte spikrakt. Sedan kan man alltid vara efterklok att man skulle ha gjort både si och så men gjort är gjort, där det gäller att hålla i intill den slutliga målgången. Min stora dröm har varit att ägna mig åt skriveriet i alla dess former men även åt reklam, men problemet var att mina betyg knappast räckte för en sådan utbildning och man hamnade på en yrkesskola som man inte alls hade nytta av. Därför försöker jag peppa mina barn att utbildning är A och O för att komma vidare till någonting som man för hoppningsvis både gillar och har nytta av. Min egen ungdom präglades av rast och rotlöshet jag ville förändra världen på mina villkor, det hela bottnade i en villervalla av lösa delar som knappast synkade med mina gamla drömmar? 


Hur som helst så knöts säcken ändå ihop sig till slut, och hamnade på ett jobb som jag aldrig någonsin skulle byta bort men fortfarande är det ljusår ifrån mina forna drömmars mål. Istället kompenserar jag drömfallet med att skriva av mig på olika mediala forum, vilket är en skön njutning för min fortsatta tankeverksamhet. Musiken har alltid präglat mitt liv som när jag var punkare i ett band som hette Käranån, där mitt gitarrspel var det sämsta som någonsin har existerat men vi hade kul och vi skrek ut våra protester mot dåtidens kommersiella verklighet. Vi hade även planer långt efteråt att bilda punkcoverbandet The Gubbstrutters, där vi skulle skrika ut alla djävla ålderskrampor all mental gungfly alla ingrodda åldersnojor och den smygande insomnade viriltiteten. Som allting annat rann allt ut i sanden och förblev en musikalisk dröm som aldrig gick i uppfyllelse?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...