07 april 2024

En av många små tankar: När världen är i otakt?

"Endast 7 månader kvar till det amerikanska valet där vi har den oberäkneliga herr Trump som kan orsaka en elak storm i ett vattenglas på ett litet kick, och självaste herr Biden vars bästföredatum har gått ut för sjukt längesedan? Personligen lär jag aldrig någonsin förstå hur amerikanarna tänker om dessa två åldersgubbar, själv tycker jag att det är dags för en kvinna vid rodret. Naturligtvis finns det många kompetenta kvinnor i detta konstiga land, men som allting annat i detta konstiga land så handlar allt om makt pengar och girighet. Dom har mycket kvar att jobba på i detta land, blandannat där vapen är en del av kulturen. Vilket inte är konstigt att det sker så många dödskjutningar vid exempelvis skolor. Det gäller att tänka om i dom djupt rotade värderingarna. 


EUs största land Tyskland släpper Cannabis fritt och blir ungefär som ett statligt systembolag för droger, vilket betyder i min värld en total katastrof. Naturligtvis finns det två sidor av myntet, ena sidan är att enligt kalkylen så strömmar det in många tiotals miljarder till statskassan. Den andra sidan är definitivt mycket mörkare med ökat missbruk och kriminalitet. I Sverige har vi nog så jobbigt med att balansera just drogproblematiken med den ohämmade kriminaliteten, en svår problematik som knappast kan lösas på kort sikt."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...