09 april 2024

En av många små inlägg: Om hälften vore nog?

"Minst 75 procent av samtalen handlar om vädrets vara eller icke vara och resten studsar mellan pengar våld kärlek och allt däremellan. Vid lunch på jobbet halkar vi lätt in i jobbrelaterade grejer, för att sedan beta av det utanför det slår aldrig fel? Trots att vi har lovat varandra heligt och dylikt, att aldrig prata jobb när vi äter. Även vid matbordet hemmavid diskuteras det jobb hur vi kunde göra saker bättre, sedan går man omärkt över till vädret för att därefter halka in i drömmarnas värld som man lätt kan drunkna i. Vad vore man utan alla drömmar troligtvis ett innehållslös skal? På tal om vädret så måste min region ha slagit nytt värmerekord idag för årstiden, jag tror bannemig att tempen landande runt 18 plusgrader eller kanske något över? 


Folk går omkring i kortbrallor och t-shirt som om det vore värsta högsommaren, det är just vid den här brytningspunkten mellan kallt och varmt som man lätt kan bli hur sjuk som helst. Men visst är det dags att hänga in vinterkläderna i förrådet, plocka av sig långkallingarna den fodrade mössan dom tjocka vantarna dom dubbade kängorna och ekiperas sig med dom solblekna foppatofflorna solbrillor smeta på sig solskyddsfaktor 30 dricka brutala drinkar reta sig fördärvad på dom flottiga strandraggarna och lyssna på skränande punk på en fullproppad strand. När man kan göra det då är sommaren här för att stanna sanna mina ord."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...