27 april 2024

En av många små tankar: När svagheter blir styrkor?

"Frugan släppte precis av mig hemma för att sedan åka vidare för att hämta upp sin gamla morsa på en shoppingrunda. Slängde i mig resterna av gårddagens yakiniku för att sedan efteråt gå runt med jycken Dino för ytterligare en promenad. Det gäller att passa på då det är uppehållsväder så är det. Frugan ringde och hörde om jag var intresserad av en hemmagjord rabarberpaj med smarrig vaniljsås till efterrätt idag, naturligtvis så visste hon redan att svaret skulle bli ett rungande ja hon om någon känner till mina svagheter. Hon säger att jag är som en öppen bok men mina inre hemligheter finns mellan raderna.


Med parollen det som inte dödar härdar gick jycken Dino och jag på lagom lång promenad jag påpälsad med både mössa och vantar och ett grinande leende. Passerade människor huttrade bistert i sina vinteraktiga kläder och säkert önskade sig vara på en helt annan plats än just denna? Kanske är det så här det kommer att bli i framtiden, kalla sena vårar korta intensiva somrar varma eller blöta och långa kalla isiga vintrar som vägrar släppa greppet i första taget. Eller så blir det någonting helt annat ett sorts sorgligt mellanting än vad vi först trodde den som lever får se? Just nu är jag högst priviligerad då jag ligger i den trygga sänghalmen och låter mina svävande tankar få ord, bättre än så blir det inte för tillfälligt."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...