13 januari 2024

En av många små tankar: Hopp om livet?

"Snön vräker ned igen efter ett par dagars ofrivilligt uppehåll, inte mycket men tillräckligt mycket för att jag skall hata det ever. I min värld finns det varken snö is eller andra vinterrelaterade saker på kartan, men ändock en grann gran av börd dignitet och värdighet. I dessa dagar samåker jag med frugan till jobbet sedan går jag min plikttrogna 45 minuters promenad hem efter jobbet. Känner en 85-årig still going strong gubbe som cyklar i alla otänkbara väderlekar, men just igår ställde han in cykeln i stallet för att istället gå hurtigt ett par kilometer till platsen kan skulle. 


Han nämde i förbifarten att hans läkare kallade han en superman utan dess like alla dagar i veckan, tänk om man själv får leva ett sådant långt och innehållsrikt liv och dessutom få förmånen att vara frisk som en nötskrika vilken bonus det skulle vara vilken lycka. I min nuvarande mogna ålder tycker jag bara att vinter är mera hinder än välbehag, men det har såklart att göra med generationer när jag var barn ville jag aldrig att vintern skulle ta slut. Nu för tiden hoppar jag gärna över snöhelvetet, men samtidigt är vintern ett måste bland våra årstider."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När komfortzonen rubbas?

"Går precis in i en fyra dagars lång och efterlängtad ledighet, ni kan inte ana hur djävla skönt det känns huden knottrar sig faktiskt....