14 januari 2024

En av många små tankar: Att jonglera i verkligheten?

"Världen hårdnar allt mera där inga halvmesyrer tolereras eller accepteras, som i sportens värld där endast pengar och resultat styr. Tänker närmast på Örebro hockey tränare som idag söndag fick sparken på grund av uteblivna resultat och har återinsats den förra succétränaren igen. I den världen räknas bara bra resultat och en bra kemi mellan spelarna tränaren och ledningen, kan man få ihop alla dom delarna då kommer också dom önskade resultaten som solvarma smultron på ett strå. Även i andra branscher kräver dom också spetskompetens flexibilitet och helst jonglera med flera bollar i luften samtidigt. 


Förr i tiden kunde man i princip bara knacka på hos ett företag så kunde man i regel bli anställd med kort varsel, nu för tiden har företagen förmånen att handplocka sin personal som gynnar deras verksamhet. Därför är det sjukt viktigt att skaffa sin utbildning för den branschen man sedan vill i och jobba med. Min egna personliga karriär har dessvärre inte gått spikrakt eller ens på räls och inte heller har jag åkt på någon räkmacka inga gräddfiler, utan istället har jag halkat in på ett bananskal i vissa branscher och öppnat nya spännande dörrar till andra. Nu om några år så börjar jag själv på att summera mitt arbetsliv, och konstaterar samtidigt att mitt nuvarande jobb är det bästa som jag någonsin har haft."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...