20 januari 2024

En av många små tankar: Det ena ger det andra?

"Det var sjukt längesedan det var så här mycket snö som det är nu, i min region var det nog runt 2018 senast vill jag minnas? Dagens infraktstruktur med trånga gator gör att snöplogarna minst sagt får ett rent helvete att ploga just sådana gator där bilarna står tätt packade som snötäckta sillar på vardera sida. Dagens byggnation gör att det byggs på i stort sätt varje ledig plätt utan tanke på varesig parkeringsplatser grönområden eller snöröjning. Inte skulle jag vilja bo i ett sådant brokigt jytter där man måste ha persiennerna neddragna dygnet runt för att få vara i fred. Mitt nuvarande boende är perfekt därför att jag kan gå omkring om jag vill bara i mässingen utan att någon ser mig, sådana detaljer kallar jag för livskvalité. Apropå livskvalité så tänker jag gör i ordning egengjort potatismos till mig och dottern idag, frugan blev tvungen att rycka in på jobbet men jag har tagit fram mina frysta räkor på upptining som så småningom skall ingå i min pasta. 


Just dom här lördagmornarna värdesätter jag extremt mycket med en riktigt god frukost som grädden på moset, att bara få chilla och landa mjukt efter den gånga hårda arbetsvecka ett bra sätt att ladda upp batterierna på igen inför nästa veckas jobbdrabbningar. Eftersom jag lever i nuet så är allting endast färskvara det som är gammalt blir historik och det som finns i framtiden får man ta som det kommer. Eftersom man har blivit äldre så har man samtidigt mognat som ett exklusivt årsgångsvin, så värdesätter man dom sakerna som man annars kanske inte ens hade tid att göra innan. Ett fall framåt på alla plan och kanter både mentalt och fysiskt det ena ger det andra, och allt det där strålar till slut samman i en enda stor underbarhet?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Man gör i stort sätt vad som helst?

"Fortfarande är inte vädret någon höjdare, lite småkallt regn i luften och allmänt gråtrist. Trots det så har jag fixat med elkablarna ...