20 januari 2024

En av många små tankar: Ur vitt kommer gott?

"Lördag kallt som fan en uppburrad koltrast skriker ur sig sin inneboende kylsmärta, en strykarkatt pinnar snabbt förbi som om den hade eld i baken? Jycken Dino och jag har precis landat hemmavid efter våran 45 minuters långa promenad i ett krittvitt snöhelvetes landskap, där en och annat människa snabbar sig framåt mot sitt respektive mål. Min egna mål idag blir att göra så lite som möjligt på så lång tid som bara tänkas kan, det ska nog inte vara några större problem efter som jag är superbra på det? Eftersom det kan få en negativ klang det där med att göra så lite som möjligt, så kan jag även tillägga att det händer väldigt sällan. Ungefär lika sällan som om det springer omkring marsmänniskor i vår närhet men plötsligt händer det? 


Kylan har jag inga som helst problem med, det enda som verkligen irriterar mig sjukt djävla mycket är kroniskt snöfall envist duggregn och dessa förbannade solkurvor som kan dyka upp när man minst anar dom? Kom ihåg engång när en sådan plötsligt dök upp från i stort sätt ingenstans, vilket gjorde min dag lite mer djävligare än normalt? Som sagt sånt där vet man inte om innan? Idag påstår vädergubbarna och även vädertanterna att det skall bli runt 20 minusgrader och en hel del snö, men när jag var ute runt 06.30 var det endast runt 13 minusgrder samt en hel del svarta otäcka snömoln som eventuellt bara väntar på att få släppa ned sitt vita helvete?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...