10 januari 2021

Istället för, en karriärist?

Vad är en karriär? Är det ett jobb, eller en livsstil? En möjlighet, eller ett val? Kanske ett tvång, eller en sorts deal? Måhända, nåt alternativ. Till någonting annat? Min egna karriär, är så långt ifrån. En framgångsrik karriär, som tänkas kan. Inte ens, nåt början på någonting? Hade inga som helst, framskridna planer. På att bli, typ en satellitforskare? Inte ens en, enkel magnat. Fanns i min tankevärld? 

Kanske hade jag, nånstans? I den yttre inre sfären. En nykter fundering, om ett författarskap. Den tanken, blev fullare och fullare. Till sist, stöp den funderingen omkull. Som en otät furu, i den täta granskogen. Men den lilla, såta funderingen. Liksom alla andra storslagna, spräckta tankeslott. Rann helt sonika, ut i sanden. Kanske, där dom hörde hemma? Kvar blev, endast en simpel man. Vars 1000 andra tankar, fortsätter rotera. Som om ingenting, hade hänt?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...