10 februari 2024

En av många små tankar: Ett litet steg men ett stort kliv?

 "Denna lördag ligger vi lägre än en sjunken ubåt, men bara fram tills vi skall göra iordning kvällens nyårsmiddag. Denna tradition har vi firat i 14 år nu och tänker så göra lång tid framöver. Vädret känns bara skit med ymnigt snöfall och ett par jobbiga minusgrader, vi är förvisso bara knappt halvvägs in i Februari men våren den känns minsann ljusår bort. Apropå ljusår så kom vår svenska austonaut helskinnad tillbaka till jorden efter ett 3 veckors rymdäventyr. Fortfarande känns allt det där science fiction, men det finns folk som drömmer om en nybyggaranda på månen när jorden har gått åt helvete. 


Star trek fantasin börjar inom kort bli verklighet, ändå känns allting som om vi bara är i början av den digitala revolutionen. Kan mycket väl förstå dagens åldringar som inte begriper sig på IT relaterade saker, men allt vi gör idag bygger helt och hållet på internet. I grunden är vi lika sårbara som fiskar på torra land. Man kan tro att vi medelålders är helt insnöade i dataåldern, när eller om vi blir pensionärer kanske dom har andra datoriserade saker som vi inte fattar ett skit om?"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Man gör i stort sätt vad som helst?

"Fortfarande är inte vädret någon höjdare, lite småkallt regn i luften och allmänt gråtrist. Trots det så har jag fixat med elkablarna ...