10 februari 2024

En av många små tankar: Liten blir stor tillslut?

"Egentligen så handlar våra arma liv bara om politik makt och pengar, i nästan allt vi gör finns det någon av dom ingredienserna med. Pengar är definitivt med i allt vi gör och utan pengar eller kapital står vi oss ganska slätt. Min egen karriär började när jag delade ut tidningar som 14 åring, man klev upp på cykeln runt 2 tiden på natten och trampade nån mil till utlämningstället sedan iväg och delade ut cirka 200 tidningar som man hade i 2 väskor på pakethållaren. På den tiden så fanns det inga portkoder utan istället fick man en enorm nyckelknippa som man var tvungen att memorera till fullo, alla tidningar skulle vara utdelade till klockan 6 och var dom inte det så fick man bassning av chefen. 


Jag jobbade med detta ett par somrar,och sparade ihop till min första växelcykel som lös gul som kycklingen i solljuset. Inom kort tror jag att papperstidningar kommer att försvinna helt och hållet, personligen så läser jag min morgontidning digitalt och det funkar hur bra som helst. På den tiden var man inte kräsen utan man fick ta det jobb som fanns, med detta så fick man lära sig att ta ansvar bygga upp sin arbetsmoral och sköta sina åtaganden på bästa möjliga sätt. Jag har verkligen haft tur under hela min arbetskarriär trots att jag har jobbat som tidningsbud städare på landstinget bokbindare plåtslagare lagerarbetare och stormarknadsbiträde fram tills idag då jag är en lycklig vaktmästare inom äldreomsorgen."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Man gör i stort sätt vad som helst?

"Fortfarande är inte vädret någon höjdare, lite småkallt regn i luften och allmänt gråtrist. Trots det så har jag fixat med elkablarna ...