03 februari 2024

En av många små tankar: Om längtan till våren?

"Idag lördag så har våren kommit hit på tillfälligt besök, ett strålande förvårsväder med en slösande sol som stundtals värmer och en vind som svänger i olika styrkor. Idag skall jag inte gör mycket väsen av mig mer än att cykla till min äldsta dotter som nyligen har fyllt år, där serveras det smörgåstårta med olika tillbehör? Sedan cykla hem så man hinner förbereda sig både för kvällen ack så viktiga shl match mot Leksand, samt att kasta ett getöga på den första mellodeltävlingen i Malmö. Min övriga familj följer med glädje spektaklet men jag som är en gammal inbiten punkare, tänker sitta där lydigt framför tvn endast allt för husfridens skull och dricka mitt vin och drömma mig bort till punkens forna glansdagar. 


Ser med glädje i kroppen att snön äntligen håller på att försvinna och det gör mig överlycklig ärligt talat är jag sjukt trött på denna förbannande snön, men fortfarande är vi bara i början av Februari så än kan vi inte ropa hej förens kanske i början av April. Var sak har sin tid, sa alltid min kloka mormor man skall inte skynda på. Hon sa även att det kommer minst tre återfall av snön innan våren kommer? Men rätt som det är får man ta av sig om otympliga vinterkläderna och klä sig i vårstassen och lapa sol på verandan."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Man gör i stort sätt vad som helst?

"Fortfarande är inte vädret någon höjdare, lite småkallt regn i luften och allmänt gråtrist. Trots det så har jag fixat med elkablarna ...