03 mars 2024

En av många små tankar: En dag med mandelkubben i centrum?

"Då var Vasalopp nummer 100 avklarat, som vanligt blev det norskt både i dam och herrklassen. Personligen så har jag inte haft någon tanke på att delta i denna upphaussade folkfest, eftersom skidåkning inte är min grej utan mer cykling. Har genom åren deltagit i ett flertal cykellopp dock utan någon större framgång. Skulle ha deltagit i Vätternrundan för ett flertal års sedan men sjukdom ställde till det hela. Kanske har jag ingenting kvar att bevisa alla mål är sedan länge uppfyllda och avbockade, sedan kan man alltid önska sig att man inte blir äldre? Nu för tiden får man vara glad om man överlever morgondagen? Var sak har sin tid sa alltid min kloka mormor så är det bara, när man var ung hade man hur många drömmar som helst varav några få blev uppfyllda? Hoppet är det sista som överger dig, en sanning med modifikation. 


Våren hankar sig fram på lösa boliner med regnrusk dimma blåst och allt det där eländiga, men all den där skiten måste komma ned för att det skall bli vår sa min mormor jämt. Men man kan ändå ana våren som bara väntar på att få explodera. Idag den 3 Mars firas blandannat mandelkubbens dag för alla mandelkubbsälskare, personligen synkar inte mandelkubben och jag ett enda dugg men jag vet att gamla generationer gör allt i sin makt för mandelkubbar? Således smaken är som baken delad."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...