31 mars 2024

En av många små tankar: Påskdagen 24?

"Nu börjar vi närma oss slutet på påsken 2024, sommartiden är ställd påskmaten är slukad påskakärringarna är avverkade. Vi sa det i familjen att det här är nog sista gången som åtminstone vi äter den där tunga obarmhärtiga julmaten med jansson skinkan räkomeletten och allt det där andra som tillhör bordet. Julen varar enligt sången till påska, en sanning med modifikation? Jansson kan man såklart äta när som helst så länge som det finns gammalpotatis, för när färskpotatisen kommer snöar man sig in på den tillsammans med sillen. Ikväll tänker vi låta elgrillen få jobba sig svettig och slänga på lite marinerat kött, och på så sätt viga in grillperioden på riktigt. 


I och för sig har vi redan grillat ett par gånger redan. Vädret är hittills under all kritik med regntunga gråa moln, men efter hand förväntas det komma in sol med skapligt höga temperaturer? Som sagt jag tror det inte förens jag får se det? Påskdagen är en sådan dag man helst inte klär på sig över huvudtaget, nu när vi har haft olika gäster i dagarna tre är det bara skönt att få vara osocial dricka sitt vin äta sitt grillat och bara vara i det stora hela. Sånt där kallas för livskvalite åtminstone på min världskarta."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...