29 mars 2024

En av många små tankar: En lång långfredag?

"Förr i tiden i min barndom var långfredagen årets absolut tråkigaste dag ever, inga butiker var öppna inget överhuvudtaget var öppet stort sätt så sög hela långfredagen. Kanske var långfredagen startskottet till påskaftonens dunder och brak det var då allt hände, eftersom man var glad i festandet när man var ungkarl så låg man på topp just denna dag. Sedan när man fick familj då fick man sänka ribban till en mer lagom nivå men allt det där är relativt? 


Idag blir det fullt upp då vi skall griljera skinkan lägga in sillen fixa och dona, ikväll kommer 2 av mina vuxna barn på besök då tänker vi bryta normen och käka asiatisk hemmasnickrad mat dricka dröser av vin och bara gotta oss i all det påsklika. Tidigt i morse var jag ute med jycken Dino i en total stillhet inga hurtbullar var ute inte ens andra hundägare syntes till så långt öga nådde, endast jycken Dino jag och den stora ofantliga härligheten. Så djävla skönt att vakna upp utan den irriterande väckarklockan, men eftersom jag redan har en inbyggd väckarklocka sedan minst 50 år tillbaka så vaknade jag ändå upp innan den ordinarie klockan ringde."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...