24 mars 2024

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast bygger man upp ouppnåliga luftslott som förr eller senare rasar ihop som ett korthus. Drömmar kan i princip se ut hur som helst, det vara allt ifrån att ta en selfie med sin idol eller få gå in plakat spritt språngade naken på ett stelt och strikt överklassparty. Personligen har jag aldrig haft några specifika drömmar, men så här på ålderns höst drömmer man bara om att få överleva dagen som är? I min barndom växte man upp i betongdjungelns bubblande kittel där allt onödigt hände, så drömmen då var att få vistas hos mormor och morfar som bodde tryggt i en villa utanför stan men det var ändå på landet kändes det som vilket var paradiset i mina ögon? 


Nu håller man tummarna för att mina barn skall lyckas inom sina professioner, och kanske inte gå i lika mycket kringelkrokar eller hamna i fallgropar som jag själv har gjort? Men på nått sätt efter snart ett helt arbetsliv så har till slut cirkeln slutit sig till det bästa vilket såklart är underbart. Men det kunde lika gärna ha gått helt åt helvete, men allt handlar bara om att undvika ta fel vägar fatta rätt beslut att lyssna på rätt personer och skaffa sig utbildning som i sin tur leder till nödvändig kompetens."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...