02 mars 2024

En av många små tankar: Vårkänslor?

"Då har vi äntligen kommit fram till den första vårmånaden efter många sorger och stort besvär. På det stora hela så har den här vintern varit bland dom djävligaste på mycket länge?  Idag lördag vaknade man upp till värsta dimman, och vädret är som en tråkig grå deppig höstdag. Man får vara glad att vi är på rätt sida av årstiden att vintern snart är ett minne blott, i slutet av Mars är det påsk sedan går man in i förstadiet till den kommande sommaren. I skuggan av det onödiga kriget i Ukraina så drabbades min hemstad Örebro av en tragedi där 3 personer tragiskt blev påkörda av ett godståg, i en övergång som är ökänd bland Sveiges lokförare. 


Måste det ske katastrofer innan man åtgärdar problemet? Måste offer skördas innan man ens kommer på tanken till förbättringar? Apropå problem så stakas dom på varandra hela tiden dag efter dag, delar av världen har en förmåga att alltid vara i konflikt medans andra delar enbart har hasta manana. Världen kommer alltid att vara splittrad så är det bara. Personligen så skriver jag allt mindre, men ibland kan jag åstakomma ett ryck att leverera alster på löpande band det går i cykler som med allt annat i vår omgivning?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...