06 december 2020

När ens jul blir en blek skugga av nutiden.

Nu har vi således kommit fram till den 2:dra advent hälften kvar, till dagen D. Från mitt änglaliknande perspektiv finner jag inga förhoppningar till en glädjefull jul? Åtminstone inte en jul som man är van vid med glam och stoj i stora sällskap i min region stängs alla arrangemang ned under jul och nyår.

Även vår traditionella julmarknad blir ett minne blott en klassisk marknad som har varit vid liv allt sedan 1200-talet. Allt förändras och vi med den kvar blir endast suddiga spår av gamla tiders traditioner i pandemins sjuka skugga skapas nya traditioner på gott och ont?

Ändå öppnades en ny sushi restaurang i min region ett fräscht hak som gör sushi mera svenskt således en försvenskad japan? Just sushi kan man gör många varianter utav krydda dom med klassiska svenska smaker bara för att locka fram en ny kundkrets. Den som liksom jag är uppväxt med kött sås och potatis. Det kan vara svårt att lära gamla hundar sitta skam den som ger sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...