28 december 2023

En av många små tankar: Om vinterns nyckfullhet?

"Man får såklart tycka och tänka vad man vill om vinterväder, men personligen tycker jag bara att det skapar problem främst då i trafiken. Nu på morgonen har jag hört ambulansens sirener ljuda ett par gånger hittills då är klockan inte ens lunch. Våran familj behöver inte bilen alls under våran sköna julledighet, allt är handlat packat och klart men skulle vi få för oss att komplettera så ligger våran storslagna affär endast ett stenkast bort på lagom promenad avstånd. Man jag kan förstå dom som bor uti obygden där bilen är ett måste, och är man insnöad som idag blir allt så mycket jobbigare med oplogade vägar och annat elände. Snöröjarna har regelbundna arbetstoppar och far av och ann för att skapa färdbara vägar och gångbanor. 


En och annan cyklist plöjer sig fram genom snömassorna i sin iver att komma fram, personligen så har jag ställt undan cykeln och går mina promenader till och från jobbet när jag inte kan samåka med frugan. Nu är definitivt julmaten slut för i år dom sista resterna betade vi av igår, idag tänker vi dela på en korv bruna bönor med stekt falukorv till lunchen. Tonårsdottern lär sova till någongång efter lunch då vill hon ha brunch med typ snabbnudlar med kokt ägg, hon är verkligen ingen frukostmänniska åtminstone inte när hon har julledigt. Men nån stans i snöhelvetet kan man väl ändå skjönja en viss skönhet, men alla vi i familjen har fått nog av snön och längtar kraftigt efter vårens härkomst men var sak har sin tid. Så vi får allt vänta snällt på bättre tider."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...