24 december 2023

En av många små tankar: Om julaftonens tankar?

"Lugnet har åter lagt sig jag har skalat klart den ansenliga mängden potatisar till frestelsen, tonårsdottern har fått första klappen i julstrumpan och allt är bara frid och fröjd. Frugan skall om ett ögonblick åka och hämta upp sin saliga morsa men först skall dom till graven, sedan hem till oss för fika till Kalle Anka. Vädret är klart stabilt än så länge utan snö men dock 8 grader kallt. Barnen är ute i pulkabacken och lever rövare en och annan föräldrer hasar iväg till affären för dom sista skälvande inköpen denna julafton. I morgon juldagen kommer goda vänner för julfirande men först skall gubben och jag lira ett par timmars pingis, sedan kan vi gå all in på maten som dock inte blir julmat utan någonting helt annat? 


Nu för tiden gör vi bara så pass mycket så det räcker julaftonen för vi vill inte ha några rester som förr i tiden, då man åt julresterna i dagarna tre. Herrgud man såg sedan ut därefter. Fast man själv har kommit upp i åren så är jag fortfarande barnsligt förtjust i paketens innehåll under granen, den magiska känslan hoppas jag aldrig försvinner. Hunden Dino står där mitt i julsmeten med sina stora undrande ögon och undrar vad i fridens namn vi håller på med, men även han får julklappar när det blir dags troligtvis en och annan prinskorv eller så?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...