27 december 2023

En av många små tankar: Att landa mjukt bland mellandagarna?

"Även i år överlevde man julmaten med nöd och näppe men det var hårfint vill jag lova, men det var på grund av att jag och övriga familjen äter mindre för varje år som går. Från enorma portioner och inga övriga julbord till en minimal fylld tallrik, för min egen del så räcker det att man äter julmat på just julaftonen sedan tröttnar man åtminstone jag på den feta maten. Förr om åren så var man på minst en handfull julbord med olika människor, i olika sammanhang men den tiden är förbi tack gode gud för det. Nu har man så kommit fram till mellandagarna där man landar mjukt efter julens olika stressrelaterade saker, dessutom är man ledig fram till första vardagen nästa år vilket är lyx i sammanhanget. 


Både frugan jag och tonårsdottern behöver lugnet stillheten och harmonin för att kunna ladda om batterierna inför nästa års prövningar på alla plan. Nu är bara transportsträckan kvar på detta år fram tills nyårsafton då min familj bara ska rå om oss själva, fjärran från folk stressfällor flärd och livligheter. Det är första nyårsaftonen på mycket länge som vi bara kan rå om oss själva men fortfarande tänker vi äta vår traditionella nyårssupé som vi alltid har gjort."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...