17 december 2023

En av många små tankar: Tredje advent?

"Från vargavinter med tokmycket snö till plusgrader och nästintill snöfritt på bara ett par dagar. Det sannerligen växlar från ena hållet till det andra, kanske är det så att klimatförändringarna tokar till det hela? En maskrosteorie bland många andra? Vi börjar allt mera bo in oss på vårt nya boende, och för evigt lämnat det andra stället en gång för andra. Vi trodde att vi skulle känna mera av att lämna men vi känner bara en stor djup befrielse av det hela och en uppsluppen glädje för det nya. Tonårsdottern är på säsongsavslutning av sin cheerleading, vi föräldrar skall snart åka dit för en uppvisning. Efter detta ska frugan börja med bullbaket med sina ljuvliga bullar av riktigt smör saffran och vanilj, jag lovar man blir lätt beroende av dessa underverk. 


Skinkan är redan inköpt även strömmingen till rulladerna är fixade. Samt det mesta av julpyntet är klart enligt frugan önskemål denna tredje advent. Jycken Dino pockade på sin uppmärksamhet redan halv fyra i morse, då fick man snällt klä på sig och rasta jycken som gjorde bra ifrån sig i vanlig ordning. Den hunden kan man lita på. Glädjande nog går han lätt och ledigt både uppför och nedför våran innetrappa men det tog tid vill jag lova. Efter tonårsdotterns uppvisning och frugans bullbak, tänker vi bara njuta i ledig kädsel återstoden av denna tredje advent. Det är vi värda som reklamen säger."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...