23 december 2023

En av många små tankar: Om tomtens inverkan?

"Igår efter jobbet drog vi ut till stadens galleria för att handla dom sista julklapparna vilket var ett äventyr för sig? Dels snösmockan Pias vrede dels denna ofantliga trafik vilket gjorde det hela ännu djävligare, det tog en evighet av tid bara för att ta sig ur staden ytterligare en evighet att ta sig till gallerian vilket gjorde det hela till en stor djävla evighet. Dessa ofantliga köer både inne och ute drog ned njutningen minst 80 procent resten av procenterna räckte till att beta av det man skulle göra. I vår familj handlar vi det mesta online men vissa saker vill vi handla över disk, för att inte helt tappa julkänslan. Som sagt denna sista dag innan julafton betar vi av och förbereder det mesta innan julafton, för att senare på kvällen få njuta av våran traditionella julmacka med stark grovkornig senap en tradition som spänner över hela min livslängd. 


Vissa traditioner ändrar man inte på i första taget, sedan kan man såklart utveckla några för att skapa egna familjära traditoner. Kom ihåg i min barndom då man kände på paketen under granen, då man kunde ana att dom mjuka var från mormor och dom hårda från föräldrarna. Nu kan man skoja till det hela med att lägga mjuka saker i hårda paket dom hårda i mjuka paket? Numera kan man inte skylla på att köpa kvällstidningen precis innan tomten kommer eftersom man har sin tidning i mobilen, eftersom man är uppväxt i en tid då mobiler var ett minne blott och papperstidningar fortfarande var verklighet då fanns det inga andra alternativ? Apropå tomtens inträde så kommenterade man alltid att tomten hade samma skor som farsan det slog aldrig fel. Tonårsdottern vägrar släppa tomens magiska framtoning vilket är en ack så viktig del av julens traditioner."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...