28 december 2023

En av många små tankar: Det nya möter det gamla beprövade?

"Efter en intensiv arbetstopp hela förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen, med blandannat snöskottning matlagning och tvätteri verksamheter så lägger jag band på mig återstoden av dagen. Har dessutom gått 2 långpromenader med jycken Dino, tonårsdottern sitter framför datorn och kommunicerar med sina polare på tonårsvis. Nu för tiden så är typ mobilen en extremt viktig kroppsdel hos tonåringar, tar man bort just den ack så viktiga kroppsdelen slutar världen plötsligt att existera för tonåringen. Minns på min tid då man kommunicerade via orangea telefonkiosker som man hysteriskt tvångsmatade med 25 öringar, den tiden känns numera hedenhös idag läser dagens ungdomar om det i historieböckerna. Utanför har snön tillfälligt pausat sin blöta verksam men himlen i förgrunden börjar så smått på att ändra färg från det grå till en mer oroväckande nyans av grågrått, troligtvis kommer det ännu mera snö ur denna nyans.


Naturligtvis så har barnfamiljerna tagit över skidbackarna i området, där barnen susar ohämmat nedför backarna med olika föremål medans föräldrarna fixar i ordningen korven och varmchocklad faktiskt lite bullerby feeling över det hela. Senaste gången som jag själv åkte utför var när jag gjorde värnplikten i sluet av 70 talet, numera njuter jag av både längd och alpint i tvsoffan med en god skummande öl i beredskap. Min karriär i skidspåret var liksom över innan det ens hade börjat, men jag är knappast ledsen för det."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...