29 december 2023

En av många små tankar: Många bäckar små?

"Att tala om väder är nog det svenskaste man känner till efter små grodorna runt midsommarstången? Dagens väder är sannerligen ett riktigt skitväder i ordets rätta bemärkelse, i från snökaos till Blask med stort B till nästa veckas förmodade arktiska kyla där meterologerna varnar för temperaturer över 20 minusgrader. I morse runt klockan 7 var jag ute med en synnerligen trött jycke som lystrar till namnet Dino, då vi mangrannt plaskade runt våran sedvanliga slinga. Jag märkte på honom att det här vädret suger skit alla dagar i veckan, och jag är beredd att hålla med honom om detta faktum. 


Själv har jag semester hela året ut och njuter verkligen av det, medans frugan i sin utsatta position måste jobba åtminstone halva dagen idag även troligtvis också halva delen av lördagen. Idag har tonårsdottern bestämt den klassiska fredagsfällan taco som vi ska göra i versionerna köttfärs kyckling och räka. Lördagens som sagt efter frugans halva arbetsdag ägnas totalt åt uppesittarstunden, då vi definitivt inte ska titta på någon tråkig bingolotto utan istället väljer vi en film som alla har glädje av."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...