26 december 2023

En av många små tankar: Ärligt talat?

"Har precis tryckt i mig den sista tuggan av årets absolut sista Jansson med viss möda och stort besvär, slukt den sista dallrande skopan av räkomeletten gnagt av det sista revbenspjället. Ärligt talat så tål jag inte se någon mera julmat förens nästa jul. I min värld så är julmaten ett avslutat kapitel just denna dag, resten av julen samt mellandagarna fram tills nyår äter vi oftast helt andra saker. Till nyår kör vi traditionellt en kötträtt samt skaldjur av valfri sort. Kom ihåg förr om åren då man backade om ett par gånger med julmaten tills man blev sjukt proppmätt, nu för tiden nöjer jag mig bara med det som jag lassar upp på tallriken. 


Sedan blir det såklart rester över som man plockar fram under ett par dagar framåt. Men idag åt vi upp det sista av julmaten resten fick soppåsens käftar ta emot, i kväll betar vi dessutom av resterna av gårdagens ytterst fenomenala kycklinggryta. Har varit ute i ett par timmar både med jycken Dino och frugan på långpromenader i ett strålande leende vinterväder. En blek sol på en molnfri blå himmel bättre kan det faktiskt inte bli? Det bästa med ledigheten är att den är totalt kravlös och i denna totala kravlöshet är det bara frugan jag och tonårsdottern som bestämmer dess innehåll."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...