19 juli 2023

En av många små tankar: Det enkla blir det svåra?

"Det där med att äta rätt och riktigt under semesterperioder är inte så enkelt som det låter? Åtminstone i mitt fall så vill man gära unna sig det där lilla extra, som man kanske inte unnar sig när man jobbar. En extra glass ett extra glas vin kort sagt det vill gärna bli extra av allt, fast fortfarande i en balanserad form för man vill ju inte att det går överstyr att vara flexibel i det stora hela. Vi vill gärna grilla lite mer än normalt kanske lite mera snacks kanske lite mera av allt, men fortfarande i en hyfsad kontrollerad form. Klart jobbar man 11 månader av året då man äter relativt regelbundet, så vill man ju gärna bryta det regelbundna och kanske äta när man känner för det åtminstone är det så i min familj. Åtminstone ett lagat mål under dagens lopp, för att sedan grilla någonting helt annat under kvällen. Så har det alltid funkat hos oss under semesterperioden varför ändra ett vinnande koncept. 


Det gäller hela tiden att ligga i fas med sin egna verklighet, och har man som jag en tonårsdotter så går det inte att ha en inrutad tillvaro borta för det har man ju som sagt hemma den övriga tiden. Köper man en glass före lunch så är det helt okey. Nu har det gått 3 dagar av min semester så i morgon tänker jag klippa gräsmattan, fixa till polen ränsa rabatter och ta upp den sista potatisen ur jorden. Allt det där skall vara klart, om man nu får för sig att dra iväg någonstans gud vet var? Kanske är det så att resmålet blir dit näsan pekar med parollen borta bra men hemma bäst."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...