18 juli 2023

En av många små tankar: Livet kan också vara kort och koncist?

"Kanske är det så att allt det jordiska började med en big bang eller inte alls? En av många seriösa teorier så god som någon? Eller så är vi endast utomjordingar med utomjordiska förfäder, men det är inte heller någon som vet? Ytterligare en fullgod teori en bland många andra? Skall jag vara riktigt ärlig tror jag knappast att vi är ensamma i hela det jättelika universum som våran ärtliknande planet befinner sig i, kanske är vi bara en pytteliten obefintlig prick i allt det oändliga som omger oss en klick i någon sorts dimension gud vet vad? Knappast lär vi bli klokare under våran utmätta livsresa, kanske är det och förblir en välbevarad hemlighet som aldrig någonsin kommer att lösas? Kanske är vår existens som ett oförargligt moln som plötsligt finns där som plötsligt försvinner lika fort, utan att någon egentligen är medveten om det eller ens känner till det? Frågorna är lika många som alla dom obesvarade svaren? 


Idag har min kära hustru bestämt att vi skulle göra en långpanna överjordisk fläskpannkaka med rårörda egenplockade lingon, en rätt som vi alla är sjukt förälskade i en klassisk rätt som man kan äta utan problem alla dagar i veckan. Senast jag åt en sådan klassisk rätt alla dagar i veckan var makaronipudding med mycket bacon i, en beroendeframkallande rätt som man inte vill bli av med i första taget. Så här i semestertider står man inte gärna med långkok och andra tidskrävande saker, utan bara ser till att få till en väl balanserad rätt som innehåller allt det där som man behöver. Kort och koncist med andra ord".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...