18 juli 2023

En av många små tankar: För blott någon sekund?

"För blott någon stund sedan så vaknade min tonårsdotter tillfälligt upp ur sin kroniska törnrosasömn, yrvaken och trevande frågade hon mig var klockan är? Det vill du inte veta frågade jag henne ironiskt, men viss den är efter klockan 13 i fall du undrar? Oj då herrejävlars fick jag till svar. Serverade henne planenligt gårdagens halvfabrikatsaktiga tortellini som faktiskt var djävligt god. Efter min andra hundpromenaden åt även jag upp gårdagens tortellini, fast jag preparerade min med lika delar chayennepeppar som färsk chili på så sätt fick jag upp rätten till dess rätta nivå? Hur kan du ha så där mycket djävla chili i, frågade dottern mig? Därför att jag gillar stark mat, ibland kan man trolla med dom mest smaklösa rätterna som blir till riktiga smakhittar där fantasin inte sätter några gränser. 


I och för sig är jag knappast någon kock att tala om, men kniper det så kan jag skapa dom mest fantastiska rätter lite åt koka soppa på en spik hållet.Ingenting är som sagt omöjligt? Däremot grillning är jag en fena på en oskriven kung, det tycker åtminstone tonårsdottern som föreslog att jag skulle gå med i grillmästarna ett matlagningsprogram som fanns för några år sedan. Medans hustrun är en sann klippa på mer jordnära och traditionell mat, vilket bara bekräftar faktumet att vi har olika bra och dåliga sidor men ändå så kompleterar vi varandra fullt ut som handen i handsken."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...