19 juli 2023

En av många små tankar: Det där om schyssta relationer och annat?

"Tänk vad viktigt det är med goda grannar med en bra grannsämja och schysst relation. Sedan kan man såklart hamna i värsta tänkbara mardrömmen med häxor trollgubbar pack och andra tvivelaktiga figurer, där konspirationsteorierna duggar lika tätt som Niagaras vattenfalls droppar. Det gäller bara att en flyttar in som ställer sig på högkant för att hela tillvaron skall raseras. Tack och lov så har vi klarat oss från sånt otäckt scenario, men grannarna håller på att succesivt åldras och kanske få ohanterbara krämpor av en eller annan orsak. Dom som flyttar sedan in vet man inte ett spår om, man vet vad man har men inte vad man får? Skall man vara riktigt säker skall man bo i skogen långt från civilisationen, och käka barkbröd och vara allmänt bitter på allt och alla? 


I natt var jag uppe gjorde ettan runt klockan 3 då satt fortfarande tonårsdottern och medialminglade med polarna, jag sa åt henne att det var dags att tänka på refrängen? Hon tittade på min som om jag var från planeten Mars, men sedan gjorde hon tummen upp för läggdags? Sedan vet inte jag i vilken tidsrymd hon menade? Konstigt nog är man inte upp längre för det på kvällarna fast man har semester, den inbyggda klockan tickar på som om man fortfarande jobbade i sitt anletes svett. I realiteten tar det minst en vecka för den inkörda kroppen att varva ned sedan kan man ha semester på riktigt om kroppen och själen tillåter?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...