05 juli 2023

En av många små tankar: Alla är vi förtjänta av en sekund i rampljuset?

"Det var ett bra tag sedan man var i ropet i blickfånget i rampljuset i centrum, det var på den tiden John Travolta var kungen på discogolvet. Då var man även kung i baren man trålar tjejer som fiskarna håvar in räkor i parti och minut. Allt det där känns som en ofantlig evighet sedan, min tonårsdotter nämde i förbifarten att det var väl då dinosaurierna gick bärsärkargång bland åkermarkerna eller? Ni skulle bara veta hur djävla rätt hon har? På den tiden då man var kungen över allt man kunde få, så var man även odödlig tills man fick en sticka i fingret.Då tappade man kronan för ett ögonblick. 


Då skrek man till som en svullen gris och trodde jorden skulle gå under med stickan och mig? Nu för tiden är man kanske inte så djävla glamoröst, inte heller står man hela tiden i fokus eller ens speglar sig i discoglobens psykadeliska solkatter. Men man är ändå med i matchen på nåt sätt i alla fall eller så tror man sig vara det? Hur som helst så blir man ändå grundlurad långt upp över öronen. För tillfälligt ligger jag planlöst i sänghalmen och funderar på vad man skulle ha gjort annolundare, det som jag har kommit fram till i skrivandes stund är att jag ångrar inte ett skit fram tills nu."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...