17 juli 2023

En av många små tankar: Livet i bubblan?

"Skrattar gott åt min tonårsdotter vars språkbruk är en högst osannolik korsning mellan svengelska kryptiska uttryck och digitalt slang. Stundtals rena rama grekiskan för mig vars sprukbruk på 70-talet var av en helt annan karaktär? Allting förändras även sättet att uttrycka sig på, än sålänge hänger man skapligt med i konversationen med tonårsdottern men sedan går hon in i en digital utrikiska som ingen människa förstår förutom dom jämlika? Allt har sin tid, sa alltid min kloka mormor som tyckte vi slynglar talade kryptiskt redan då? Undra hur hon skulle tycka dagens språkbruk är säkert helt åt helvete kanske? 


Just idag går jag in i min första semesterdag med ett stundtals blåsigt väder, man kan nästan tro att höststormen har kommit. Det riktigt viner runt husknutarna. Sen plötsligt kommer solen fram ur sin grådassiga gömma och överraskar oss all. Igår skördade jag ett par kilo rabarber som blir till rårörd rabarbersaft som är en himmelsk dryck i mina ögon sett. För första gången på länge är väckarklockan ödsligt tyst och så skall den förbli en lång till framöver."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...