16 juni 2024

En av många små tankar: Bland bollar och annat?

"Denna här söndagen ligger vi för ankare och bara låter lättjan få härja okontrollerat fritt i kroppen. Inte en enda knop skall användas i onödan, för det är vi verkligen värda som reklamen säger? Minst 6 av 7 veckodagar går man på maxfart utan att ens sakta ned i kurvorna, för man vill ju ligga på topp så länge man kan och orkar och utnyttja överskottsenergin maximalt. Men sedan kommer söndagen då man vill trappa ned hastigheten ett pinnhål och lägga sig standby och ladda batterierna inför nästa veckas drabbningar som blir 3 heldagar en kortdag och den stundande midsommarhelgen. Tonårsdottern är hos en polare ett par mil utanför stan men väntas hem någongång på eftermiddagen, hennes eventuellt sista sommarlov tänker hon pressa ut så mycket lättja som möjligt. 


Jycken Dino är minsann en klok vovve då han ställde sig och gnällde vid min säng, han tyckte väl att det var dags att kliva upp ur sängen och äta frukost fast klockan bara var strax över 8? Frugan hade redan varit ute med honom på sin kombinerade morgon och toalettpromenad. Där bak i periferin pågår stadens stora fotbollscup med spelare från när och fjärran, medans EM fotbollen puttrar på med sina inledande matcher. Våran nationella ungdomscup är en av landets största som genererar massvis med olika människor i olika positioner. Ska man nu säga något om vädret så hänger regntunga moln och bara väntar på sitt nedsläpp, under tiden den väntar är dom gråa molnen där och blockerar solens helande kraft."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...