16 juni 2024

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskalerar okontrollerat i mediarymden där man har små chanser att värja sig emot. Ungdomarna överskjöls alltifrån av maskerade reklam av vapen och andra osunda intryck, mediaprofilerna blir övermänniskor som mer eller mindre han styra flödet till deras fördel. Utvecklingen har gått rasande fort i dessa kretsar och än är vi bara i början av nästa steg. Kom ihåg när man själv var tonåring då fanns det bara telefonkiosker som man kunde kommunicera sig med, hade man bara tillräckligt med småmynt så var det okej. Idag vill man vara uppkopplad dygnets alla timmar på gott och ont, men till slut brister allt av den myckna skärmtiden. Vilket i sämsta fall leder till olika former av av avtrubbningar hjärntrötthet och psykisk ohälsa? 


Man ser mycket små barn som redan sitter klistrade vid mobilerna, där den naturliga leken i sandlådan blir ett minne blott? Den skenande utvecklingen kan vi inte bromsa på nåt sätt utan bara följa med och ta del utav den, annars kan man lätt hamna i ett medialt utanförskap där man är helt beroende av andras hjälpsamhet och kunskaper. Kan förstå dagens äldre generation som känner sig smått förvirrade i teknikens snårskog, när jag själv blir äldre kanske det är en helt annan teknik som man måste grotta ned sig i för att hänga med."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...