05 juni 2024

En av många små tankar: För vi har tagit studenten?

"Lugnet har åter lagts sig i mina begränsade domäner, man klappar sig på axeln och gratulerar sig själv till en fullgod arbetsinsats. Nu kan man passa på att njuta av ett par dagars välförtjänt ledighet. Utanför tjoar studenterna skrålande vrålande med blött i glaset något om att vara bäst och vackrast, tja kanske idag med i morgon vaknar dom troligtvis upp till jordens hangover ever med ett sprängande huvud och en nedspydd outfit. Naturligtvis har man själv varit student, och jag var säkert inte så djävla kaxig heller dagen efter allt enligt hörsägen. Dom flesta skall alldeles säkert plugga vidare med sin förkovring, medans andra börjar sitt livslånga knegande.Herrens vägar äro outgrundliga?


En sak är tämligen säkert jag är inte det minsta avundsjuk på den generationen. Det mesta idag kräver spetskompetens, men man får inte glömma bort i all flashighet att det behövs sjukt mycket kompetens inom vård och omsorg. Det är en viktig yrkesgrupp som verkligen har halkat efter både med löner och anseende, inom det gebitet finns det sannerligen mycket kvar att jobba med. Så är det alla kan inte bli raketforskare, dom som är det är i regel så gravt insöade att dom vägrar förlika sig med saker utaför sin nördiga fyrkant. På tal om det kommande EU valet, så har jag redan lagt min röst på det som jag tror på så vi får se hur långt den rösten räcker?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...